Notícies

Parròquia Olesa

Des de la parròquia volem que tots els nostres fidels puguin viure la Setmana Santa de la millo manera. i és per això que tot seguit us informem dels diferents mitjans de comunió amb els quals podreu seguir els actes liturgics d'aquesta setmana tant important per a tots els cristians.

DIUMENGE DE RAMS

Missa de la Passió del Senyor des de Roma a les 11h (La 2 de TVE, 13TV), des de Montserrat a les 11h (TV3, La Xarxa*, MRTV*) i des de la Catedral de Barcelona a les 12h (Ràdio Estel).

DIJOUS SANT

Missa del Sant Sopar des de Roma a les 18h (La2 de TVE, 13TV), des de Montserrat a les 18:30h (La Xarxa, MRTV) i des de la Catedral de Barcelona a les 18.30h (Ràdio Estel)

DIVENDRES SANT

Celebració de la Passió des de Roma a les 18h (La2 de TVE, 13TV), des de Montserrat a les 17h (La Xarxa, MRTV) i des de la Catedral de Barcelona a les 17h (Ràdio Estel). Viacrucis des de Roma a les 21h (La2 de TVE, 13TV).

DISSABTE SANT

Vetlla Pasqual des de Roma a les 21h (La2 de TVE, 13TV) i des de Montserrat a les 22:10h (La Xarxa, MRTV i Ràdio Estel)

DIUMENGE DE PASQUA

Missa des de Roma a les 11h (La2 de TVE, 13TV), des de Montserrat a les 11h (TV3, La Xarxa, MRTV) i des de la Catedral de Barcelona a les 12h (Ràdio Estel).

*La Xarxa de televisions locals (Penedès TV, Canal blau...) * MRTV: Montserrat Televisió (internet)

La Setmana Santa a Montserrat

La Setmana Santa a Montserrat, en directe per les TV de la Xarxa de Comunicació Local i Montserrat RTV

Tots els oficis del Tridu Pasqual, a través de Montserrat RTV (www.montserratcomunicacio.cat) i les TV locals de Catalunya;
Ràdio Estel en retransmetrà els habituals i la Vetlla Pasqual, mentre que TV3 oferirà les eucaristies de Rams i de Pasqua

Montserrat, març de 2020. Les celebracions litúrgiques del Tridu Pasqual que tindran lloc a la Basílica de Santa Maria podran seguir-se en directe, únicament, a través de la ràdio, la TV o per internet. Cal recordar que, donada la situació excepcional d’estat d’alarma que estem vivint a causa del COVID-19 (coronavirus), els oficis religiosos se celebren sense l’assistència de fidels, per la qual cosa només es poden seguir a través dels mitjans de comunicació. Per tant, Montserrat RTV(www.montserratcomunicacio.cat) oferirà en directe la totalitat dels actes de culte per streaming a Montserrat TV i les TV de la Xarxa de Comunicació Local (TV locals de Catalunya) emetran els principals del Tridu Pasqual: la Benedicció dels Rams i la Missa del diumenge 5 d’abril, a les 11h; la Missa de la Cena del Senyor, de Dijous Sant, a les 18.30h; la Celebració de la Passió del Senyor, de Divendres Sant, a les 17h; la Vetlla Pasqual, de Dissabte Sant, a les 22h; i la Missa de Pasqua, diumenge 12 d’abril, a les 11h.

Montserrat Ràdio presentarà una proposta musical adequada particularment a la significació de les dates centrals del calendari litúrgic. Així, de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua oferirà una ràdio fórmula diferent per a viure la dimensió religiosa dels misteris centrals de la fe.

Ràdio Estel (106,6FM / www.radioestel.cat) connectarà amb Montserrat per retransmetre bona part dels oficis de Setmana Santa –entre els quals la Vetlla Pasqual del dissabte 11 a les 22h-.

TV3, que està oferint la missa conventual de cada diumenge des del passat 22 de març mentre es mantingui l’estat d’alarma –habitualment l’emet cada primer diumenge de mes-, donarà, per tant, les misses de Diumenge de Rams i de Diumenge de Pasqua a través del primer canal de TVC.

Retransmissions en directe des de la Basílica de Santa Maria del Diumenge de Rams al Diumenge de Pasqua:

Diumenge de Rams, 5 d’abril

7.30h Laudes (MRTV i Ràdio Estel)
11h Benedicció dels Rams i Missa conventual (MRTV, Xarxa de TV Locals i TV3) 18.45h Ofici de Vespres (MRTV)

Capelles de la Miraculosa

Fa molts anys que les Germanes Paüles van promoure a Olesa la devoció a la Mare de Déu, sota l’advocació de la Miraculosa. En capelletes que visitaven les famílies es va anar estenent aquesta devoció fins a ésser una tradició entranyable que encara continua.
Quan la tardor passada, atenent la salut i el benestar de  les Germanes, elles ens van haver de deixar, es va plantejar la continuïtat de la visita domiciliària de les capelletes i totes les persones consultades van estar d’acord en continuar-la. Era el moment de renovar la Junta, tasca que ja  feia molts anys que duien a terme unes senyores amb una dedicació exemplar. Reunides totes les zeladores, d’acord amb els Estatuts, la Junta es va renovar.
Mn. Esteve n’és el consiliari, la senyora Anna M. Hurtado va acceptar ser-ne la presidenta, la senyora Pilar Temporal, la tresorera i quatre senyores més en són vocals.
Els primers acords que es van prendre van ser els relatius a l’actualització necessària de les rutes de visita i l’absoluta transparència en la recollida i els criteris de distribució de les almoines. Aquestes, les germanes sempre les van dedicar a benefici dels més necessitats i així ho continuarem fent,  per això, el gruix de les mateixes es lliurarà al Voluntariat Vicencià i a Càrites.
La seu social de les capelletes és la Parròquia. Si necessiteu més informació, us la facilitarem amb molt de gust. Pilar Temporal tel. 676756216
Actualment 28 capelletes visiten unes quatre-centes famílies.
Que la Mare de Déu, sota l’advocació de la Miraculosa, protegeixi les nostres llars i tots els olesans.

Grup de joves

La parròquia d’Olesa de Montserrat ofereix als adolescents i joves la possibilitat de formar part de grups on es comparteix la fe i es creix en un ambient de respecte i amistat.
“Al Regne del cel li passa com a un tresor amagat en un camp: quan un home el troba, l’amaga i, ple de joia, se’n va, ven tot el que té i compra aquell camp” (Mt 13,44).
L’Església té un tresor, però no el té amagat sinó que el mostra. Aquest tresor és Jesucrist.
L’Església vol compartir Jesucrist amb tothom qui el busca -ja sigui conscientment o bé sense saber-ho-.
La parròquia d’Olesa de Montserrat ofereix als adolescents i joves grups on es comparteix aquest “tresor amagat”. Però aquest “tresor”, quan es comparteix, deixa de ser amagat i queda al descobert, expandint joia i felicitat.

Per més informació Sr. Jordi López tl. (645116920)

Peregrinació a Terra Santa

Des de Càritas parroquial i juntament amb la parròquia, s’organitza per al proper estiu una peregrinació a Terra
Santa. El viatge, de 8 dies de durada, permetrà recórrer els passos de Jesús per la seva terra i descobrir els espais
sagrats que, durant segles, l’Església ha venerat. 

INSCRIPCIONS
Parròquia de Sta. Maria (Despatx de Càritas): dimecres i divendres de 18h a 20h.

Trobada arxiprestal

Trobada arxiprestal

Diumenge 26 de gener de 2020
Parròquia Santa Maria d’Olesa de Montserrat
10.00 Acollida i pregaria.
10.15 Conferència per Glòria Barrete i Vélez.
          “Renovació eclesial amb el Papa Francesc”
11.15 Taula rodona.
12.30 Eucaristia.
14.00 Dinar de germanor.
15.00 Pel·lícula.
16.30 Vespres i comiat.

Si estàs interessats en assistir, truca al 640261174 (Josep Oriol Vinyals).