Notícies

Concert per a Tenora i Orgue

Papa Francesc

Papa Francesc: "Un poble que no té cura dels avis no té futur"

En l'última edició de l'any del Vídeo del Papa, el papa Francesc clama pel respecte i la cura dels avis i ha subratllat el paper que compleixen en la societat com a portadors de la saviesa i l'experiència. A més, va assenyalar que els pobles que s'obliden de la gent gran no tenen futur perquè perden la seva memòria.

La Machi, 4 desembre 17

"Tinguem presents als nostres ancians, perquè sostinguts per les famílies i institucions, col·laborin amb la seva saviesa i experiència a l'educació de les noves generacions", va sostenir el Papa. "Les àvies i els avis són la nostra força i la nostra saviesa", ha afegit.

El cardenal Lluís Martínez Sistach

El cardenal Lluís Martínez Sistach ingressarà a la Reial Acadèmia Europea de Doctors

El dimarts 12 de desembre a les 19.30 hores se celebrarà l'acte de recepció com acadèmic del cardenal i arquebisbe emèrit de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach.

Arquebisbat de Barcelona, 4 desembre 17

Aquest Nadal, sigues part de la solució contra la pobresa

Aquest Nadal, sigues part de la solució contra la pobresa

Aquest 29 de novembre, les deu Càritas Diocesanes amb seu a Catalunya inicien la campanya de Nadal. Per primera vegada, les Càritas ubicades en territori català volen fer arribar un missatge únic als catalans i catalanes per Nadal. Sota el lema “Sigues part de la solució contra la pobresa”, es convida tothom a ser part de Càritas i ajudar les persones més vulnerables.

GIEC, 29 novembre 17

"L'amor de Crist revelat en la creu és com un GPS espiritual"

Papa Francesc: "L'amor de Crist revelat en la creu és com un GPS espiritual"

En la Missa que va presidir en el Kyaikkasan Ground a la ciutat de Rangun a Myanmar, el Papa Francesc va afirmar que l'amor de Crist revelat en la creu "és com un GPS espiritual".

ACIprensa, 29 novembre 17

Davant uns 150.000 fidels presents a la Missa que va presidir el 29 de novembre des de les 8:30 a.m. (Hora local), el Sant Pare va reflexionar sobre la saviesa del Senyor, i com davant l'odi i la violència, sempre va respondre amb misericòrdia i amor.

En concloure la Missa i en les seves paraules d'agraïment per la presència del Papa a Myanmar, l'Arquebisbe de Rangun (Yangon), el cardenal Charles Maung Bo, va dir que "això és com l'experiència de la Muntanya Tabor. Els catòlics senzills tenen una experiència impressionant "i" la vida mai serà la missa per als catòlics a Myanmar".

"Fa només un any, el pensament d'aquest petit ramat de partir el pa amb el Sant Pare Francesc era només un somni. Som un petit ramat, som com Zaqueu. Entre les nacions, no podem veure al nostre pastor. Com Zaqueu, si som cridats, vam baixar perquè volem anar a casa teva".

"Papa Francesc: Un bon pastor va pels petits i pels que són marginats. Vostè ha dit la paraula i ha partit el pa", va dir el cardenal.

El prelat va dir a més que "aquest dia quedarà en cada cor humà que és aquí. El nostre estimadíssim Sant Pare, tots els catòlics et saluden aquí amb el cor generós".

"Un miracle s'ha obrat avui. Tots tornem com un miracle de Déu. Gràcies i aquest petit ramat resa per vostè".

"Moltes gràcies, gràcies per tot", va finalitzar el Cardenal amb aquesta frase en espanyol.

La confraria del Sant Crist de la Parròquia

La confraria del Sant Crist de la Parròquia d'Olesa de Montserrat participa en la XXa Trobada de les confraries de portants de Catalunya
El passat 28 d’octubre va tenir lloc la XX Trobada de Portants del Sant Crist de Catalunya a la ciutat de Reus, diòcesi de Tarragona, participant-hi la Confraria de Sant Crist de la Parròquia.
A la trobada hi van assistir 34 confraries d’arreu de Catalunya, participant en el programa que l’Arxiconfraria Sant Crist de la Creu de la Parròquia de Sant Joan Baptista de Reus va preparar.
Després de trobar-nos tots plegats es va fer un Viacrucis que es va dedicar als greus problemes de la nostra societat, ressenyant-se un per cada Estació i va presidir l’arquebisbe de Tarragona, Monsenyor Jaume Pujol.
Acabat el Viacrucis es va celebrar una Missa participant-hi tos els membres de les diferents confraries i que també va presidir l’arquebisbe de Tarragona.
Com totes les trobades hi va haver moments emotius, el portar el Sant Crist i a l’hora d’adorar la creu, fent-se notar el convenciment de pertànyer a unes confraries que estan vinculades a les parròquies i que són fonamentals en les celebracions de la Setmana Santa.
Al dinar de germanor es va anunciar que la propera trobada es farà el dia 9 d’octubre de 2016 a Sabadell, diòcesi de Terrassa.
Cos de portants del Sant Crist d’Olesa de Montserrat.