Escolania i Cor Jove

L’Escolania i Cor Jove de la Parròquia Santa Maria d’Olesa de Montserrat va ser fruit d’un projecte encapçalat per Mn. Esteve Fernàndez, l’any 2002, per potenciar el cant coral jove dins de la Parròquia i els actes litúrgics.
Així doncs, l’Escolania i Cor Jove, amb un any va assolir un bon nombre de cantaires dirigits, el primer any, pel mestre Eduard Vila i Perarnau. En acabar el curs va deixar la direcció i la va assumir  Marc Tost.

Al 2005, l'Escolania va entrar a formar part de la Federació Catalana de Pueri Cantores. A partir d’aquest any, ha anat realitzant diferents concerts i estades per arreu d’Europa. Podem destacar-ne els viatges a Lourdes; Burgos; Itàlia; el Vaticà; Cracòvia; Catedral de Notre Dame de París; Weingarten, poble agermanat amb Olesa; Estocolm i Andorra, a més d’altres localitats de Catalunya i l’estat Espanyol.
El 2006, juntament amb altres corals, interpretà músiques d’ “El príncep d’Egipte”.
Ha cantat a TV2 en el marc de la Missa Dominical.
El febrer de 2011, en va assumir la direcció novament Eduard Vila i Perarnau.
Destaquem l'última gran producció de les músiques de la Passió d’Olesa interpretades per orgue a quatre mans, cor, percussió i metalls.
Actualment en formen part una vintena de nois i noies d’edats compreses entre els 7 i els 21 anys.
La funció principal de l’Escolania i Cor Jove és el cant a la litúrgia dominical de la parròquia.
L’any 2012, van oferir un concert amb músiques de la Passió d’Olesa. I per celebrar-ne el desè aniversari de la fundació, varen interpretar al teatre de la Passió el musical “Els Miserables” amb l’assistència de prop de 3.000 espectadors.
L’any 2013 han interpretat la integral de sardanes de Joan Segura al Casal d’Olesa de Montserrat i aquest estiu han realitzat una gira de concerts per l’illa de Mallorca.

Actualment el seu director es el Sr. Eduard Vila i Perarnau

Dies assaig: Dimarts de 20:30 a 23:00 (Escolania de 20:30 a 21:30 i Cor Jove de 21:30 a 23:00). Divendres de 20:30 a 22:00

www.escolaniaolesa.cat