Notícies

La Sagrada Família

La Sagrada Família preveu per al 2022 la finalització de les torres dels Evangelistes Lluc i Marc

La basílica de la Sagrada Família es prepara per encarar l’any 2022 amb un calendari d’obres en què, si la situació evoluciona positivament, es preveu poder acabar les dues torres dels Evangelistes Lluc i Marc, així com la pujada de tres nivells de la torre de Jesucrist. El desig de la Junta és finalitzar la torre de Jesucrist el 2026, fet que dependrà del progrés de la previsió de visitants.

Sagrada Família, 13 gener 22

"Stella Maris"

"Stella Maris" comença la recollida de gorres de llana a l'Arquebisbat de Tarragona

La iniciativa solidària de recollida de gorres de llana per entregar als mariners, que organitza anualment Stella Maris, ja està en marxa. Des d’ara i fins al dia 10 de desembre, totes aquelles persones que hi vulguin col·laborar poden deixar les gorres a les seves parròquies, a la llibreria de l’Arquebisbat de Tarragona, a l’església del Carme (carrer de l’Assalt, 11) o a la seu de Stella Maris els dilluns, dimecres i divendres a la tarda

Arquebisbat de Tarragona, 21 octubre 21

Les gorres no poden tenir cap borla al capdamunt perquè els mariners han de portar casc de seguretat a bord. Així mateix, en el moment de fer l’entrega de les gorres cal indicar la parròquia, municipi o comunitat de procedència.

Stella Maris és la pastoral de la mar de l’Arquebisbat de Tarragona i vetlla pel benestar dels mariners donant-los assistència social i espiritual. La gent del mar troba un espai d’acollida i repòs en el local que Stella Maris té al Port de Tarragona i els voluntaris de l’apostolat del mar porten l’alegria de l’Evangeli a bord amb les diverses actuacions solidàries i d’acompanyament que realitzen. La seva activitat pastoral s’estén en 55 països diferents.

Mare de Déu de Meritxell al Principat d'Andorra

100 anys de la Coronació canònica de la Mare de Déu de Meritxell al Principat d'Andorra

El dimecres 8 de setembre va tenir lloc l’Eucaristia solemne en la Solemnitat de la Mare de Déu de Meritxell, Patrona del Principat d’Andorra, presidida per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, i concelebrada pels sacerdots de les Valls d’Andorra. La Missa va comptar amb l’assistència de les màximes Autoritats del Principat d’Andorra encapçalades pel Cap de Govern i la Síndica General, així com els Presidents dels Grups Parlamentaris i els representants de totes les Parròquies del Principat d’Andorra. Els cants foren solemnitzats pel Cor dels Petits Cantors d’Andorra. A causa de la pandèmia l'aforament fou limitat i una representació de fidels de les set Parròquies del Principat d'Andorra va poder assistir a la celebracó eucarística.

Bisbat d'Urgell, 13 setembre 21

Operen al papa Francesc

Operen al papa Francesc d'una dolència benigna al còlon

El Papa s'ha sotmès aquest diumenge 4 de juliol, a la tarda, al Policlínic Gemelli de Roma, a una intervenció quirúrgica laparoscòpica per acabar amb una estenosi diverticular de sigma, una dolència benigna del còlon relativament freqüent especialment en persones d'edat avançada. La Santa Seu ha informat aquest mateix diumenge 4 de juliol, a la nit, que la cirurgia havia acabat i que Francesc ha reaccionat bé. L'operació estava programada per als dies que coincideixen amb l'inici del període de vacances del pontífex, un mes de juliol en què ja habitualment no surt del Vaticà.
Redacció, 5 juliol 21

Anton Gordillo, monjo de Montserrat:

Anton Gordillo, monjo de Montserrat: “El sentit de la vida el vaig trobar en Déu”

En un context mediàtic marcat pel soroll i la desinformació hom pot trobar un “oasi mediàtic” a Montserrat Ràdio i TV. En la seva programació hi trobem cants litúrgics, laudes, la missa conventual i, fins i tot, una radiofòrmula musical amb jazz i a més, una varietat d’arxius podcast amb programes de contes infantils, concerts, entrevistes o la lectio divina. Per aprendre més del seu panorama mediàtic, la col·laboradora de la nostra Agència Cristiana de Notícies FLAMA, Meritxell Roselló, ha fet, recentment, una entrevista al germà Anton Gordillo (Barcelona, 1965) responsable tècnic d’emissions de Montserrat. És doctor en enginyeria industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) exinvestigador del Centre Català del Plàstic i exprofessor de l’àrea de Ciència de materials a la mateixa universitat. Un viatge a Veneçuela va remoure’l fins al punt de canviar de vocació i entregar la seva vida a Déu des de Montserrat.

Meritxell Roselló per a Flama.info, 10 juny 21

Els bisbes catalans parlen de la solemnitat del Corpus Christi, dia de la caritat

Els bisbes catalans parlen de la solemnitat del Corpus Christi, dia de la caritat

Aquest diumenge 6 de juny, l’Església celebra la solemnitat del Cos i la Sang de Crist, també coneguda com a Corpus Christi, el dia de la caritat. La Solemnitat del Corpus Christi ens convida a contemplar i celebrar el gran do de la presència real de Crist viu entre nosaltres en el seu cos entregat i en la seva sang vessada per a la vida del món. La celebració de l’eucaristia està molt vinculada amb la caritat fraterna, ja que en l’Eucaristia rebem la invitació de Déu i la seva força per viure l’alegria de l’amor i la trobada amb Déu ens fa més sensibles i atents a les necessitats dels nostres germans. Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la solemnitat del Corpus Christi, dia de la caritat, així com del comiat de Mons. Josep Àngel Saiz de la diòcesi de Terrassa i de la carta apostòlica Patris corde.

GIEC, 4 juny 21