Notícies

Santuari de Montserrat,

El Santuari de Montserrat, entre els 30 del món que invoquen la fi de la pandèmia

El Santuari de Santa Maria de Montserrat ha estat triat com un dels 30 Santuaris més representatius del món que durant aquest mes de maig, mes de la Mare de Déu, s’uniran per invocar la fi de la pandèmia. La iniciativa, que neix del Sant Pare, està organitzada pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització, proposa una “marató” d’oració per la represa de les activitats socials i laborals. D’aquesta manera, els Santuaris es converteixen en instruments d’oració de tota l’Església cada dia del mes de maig.

Abadia de Montserrat, 21 maig 21

El Santuari està cridat a promoure l’oració diària per la fi de la pandèmia

En el comunicat vaticà es recorda, d’altra banda, que «cada Santuari del món està convidat a resar en la forma i el llenguatge en què s’expressa la tradició local, per a invocar la represa de la vida social, del treball i de les nombroses activitats humanes que es van suspendre durant la pandèmia. Aquesta convocatòria en comú pretén ser una oració contínua, distribuïda pels meridians del món, que tota l’Església eleva incessantment al Pare per la intercessió de la Mare de Déu». Per aquest motiu els Santuaris «estan cridats a promoure i sol·licitar en la mesura que sigui possible la participació del poble, perquè, gràcies a les tecnologies de la comunicació, tots puguin dedicar un moment a l’oració diària, al cotxe, al carrer, amb el telèfon mòbil… per la fi de la pandèmia i la represa de les activitats socials i laborals».

El dia assignat al Santuari de Montserrat és el proper dissabte 22 de maig, a les 18.00 h, que oferirà a través del seu canal de TV (Montserrat TV, en streaming) l’oració del rosari a tot el món.

L'oració en cadascun d’aquests Santuaris serà transmesa pels canals oficials de la Santa Seu a les 18 hores, segons l’horari de Roma (en directe pel portal oficial de Vatican News; en els perfils socials del Vaticà de Facebook i YouTube).

El 31 de maig, el papa Francesc conclourà l’oració des d’un lloc significatiu als Jardins Vaticans. Cal dir que estarà accessible per a les persones sordes i amb problemes d’audició a través de la traducció al llenguatge de senyals LIS.

<< Anar a la pàgina de notícies